A COVID-19 KORONAVÍRUS HATÁSA A NAGY ÉSZAK-AMERIKAI SPORTLIGÁKRA - Váczi, Péter; Müller, Anetta; Bácsné Bába, Éva (Acta Carolus Robertus, 2021)
A koronavírus járvány nagy hatással volt az életünk minden területére nem maradt ki ebből az élsport sem. A járvány okozta helyzetben egy csapásra kerültek rendkívül nehéz helyzetbe sportklubok, sportszövetségek, de akár egész sportágak is. A sport az utóbbi 20-30 évben üzletté vált, a csúcssportolók pedig termékekké váltak. Az üzleti alapon történő sportvállalkozások legmagasabb szintjei az Egyesült Államokban és az európai labdarúgópiacon találhatóak meg. Ebben a dolgozatban a koronavírusnak az észak-amerikai franchise rendszerben működő négy nagy sportligára való hatását fogom megvizsgálni. Nemcsak a vírus okozta hatásokat, hanem az erre született megoldási lehetőségeket is be fogom mutatni, majd megpróbálok következtetéseket, javaslatokat levonni a feltárt információkból.