Közúti forgalomirányító rendszerek fejlesztése és tesztelése VISSIM-MATLAB környezetben - Tettamanti, Tamás; Varga, István (Acta Agraria Kaposváriensis, 2011)
Cikkünkben az alkalmazott informatika egy speciális ágát kiemelve mutatjuk be a VISSIM-MATLAB környezetre épülő, zárt hurkú szimulációs keretrendszert. A szimulációs környezet alkalmazása hasznos eszközként szolgálhatja közúti forgalomirányító rendszerek fejlesztését és tesztelését. A két szoftver COM és API felületen keresztüli programozhatósága nagyban megnöveli a szimulációs lehetőségeket. Ezáltal olyan kiegészítő funkciókat lehet létrehozni, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen forgalomirányító logika megvalósítható, a bonyolultabb számítások pedig közvetlenül a MATLAB-bal elvégeztethetők valós időben a forgalom-szimuláció futása közben.
Keywords: forgalomszimuláció; forgalomirányítás; VISSIM; MATLAB; COM; API