Közgazdasági értékteremtés vizsgálata a hazai vállalkozások infokommunikációjában - Szatmári, Ferenc (Acta Agraria Kaposváriensis, 2010)
PhD értekezésem készítésének keretében a vállalkozások informatikai beruházásainak közgazdasági hasznosságvizsgálatához komplett primer kutatási tervet készítettem. Kidolgoztam továbbá az értékelő-döntési modell logikai vázát. Elvégeztem tehát a logikai modellezést a szükséges értékelő vizsgálatokhoz. Felhasználtam a közgazdaságtan beruházás értékelési szakterületének tudásanyagát, továbbá a matematikai döntéselmélet módszereit, eljárásait. Mindezek következtében összeállt egy komplett logikai váz a témakör modellezésére, amiből egyértelműen visszakövetkeztethetővé vált, hogy melyek a primer kutatás legfontosabb kérdéskörei. Bemutatom végül a primer kutatás jelenlegi állását.
Keywords: közgazdasági értékteremtés; értékteremtés; infokommunikáció; informatika