Felület illesztési módszerek megbízhatósági kérdései - Herczeg, Ádám (Acta Agraria Kaposváriensis, 2010)
A térinformatikában széles körben elterjedt felület illesztési módszerek jóságát vizsgálom ezen tanulmányban. Ennek érdekében először modell adatrendszereken végeztem el a felületillesztést az ismertetett módszerekkel, majd egy valós terepi adatrendszeren is végrehajtottam a vizsgálatokat. Ebben a cikkben egy rövid áttekintést szeretnék adni a rendelkezésre álló módszerek felhasználási lehetőségeiről, beállításaikról, a minél pontosabb eredmény elérése érdekében.
Keywords: GIS; 2D interpoláció; felület illesztés