3D szkenner kamera zajmodelljének validációja - Kovács, Tibor (Acta Agraria Kaposváriensis, 2007)
A cikk bemutatja egy aktív triangulációs 3D szkenner fejlesztését. Külön figyelmet kap a vonalkövető algoritmus. Egy zajmodellt feltételezve az aktuális zajeloszlás paraméterek ismeretében a vonalkövetés pontossága becsülhető. A cikk célja ennek a zajmodellnek a validációja a kiválasztott rendszerkomponensekkel. Ismertetésre kerül a zajmodell vizsgálatához összeállított mérési elrendezés, mellyel az elemzés alapjául szolgáló mintasorozat került felvételre, illetve részletesen tárgyalásra kerül, hogy a zajmodell egyes összetevőit milyen módon lehetett a valóságos rendszerben igazolni.
Keywords: aktív triangulációs szkenner; videó zaj; Chi illeszkedési teszt; normális eloszlású zaj; pixel intenzitások függősége