A kocaselejtezés kockázatának vizsgálata egy nagyüzemi sertéstelepen - Balogh, Péter; Ertsey, Imre; Kovács, Sándor (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
Szerzők Hajdú–Bihar megye egyik sertéstelepén vizsgálták a különböző genotípusok selejtezési kockázatait. Az adatokat 1969 kiselejtezett egyed élethosszaival kapcsolatban gyűjtötték be. Az adatok elemzésére a túlélés analízis szolgált. Megállapították, hogy (a termelésben eltöltött idő előrehaladtával) a genotípus és a selejtezési kockázat szorosan összefügg, és nagy különbségek mutathatók ki a selejtezési kockázatokban a genotípustól függően.
Keywords: sertéságazat; kockázatelemzés; selejtezési kockázat; túlélési idő; élethossz