Példa a Mobil Internet alkalmazására az agrárgazdaságban - Szilágyi, Róbert; Lengyel, Attila (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
A mobil eszközök mezőgazdasági alkalmazására számos jól használható alkalmazás található. Példaként említhetők a GPS-alapú térkép szoftverek és más jól komplexebb rendszerek. Ezen alkalmazások még csak elterjedőben vannak Magyarországon. Az agrárszektorban a mobil eszközök és a mobil Internet használata alkalmazása egyre jobban növekszik. A mobil eszközök nagyon jól használhatók a mezőgazdasági termékek árinformációjában. Az általunk fejlesztett alkalmazás, az Agrárgazdasági Kutató Intézet által üzemeltetett Mezőgazdasági Árinformációs Rendszer mobil elérhetőségét valósítja meg. A piaci szereplők információs igényét hatékonyan ki lehet elégíteni mobil eszközökkel. A legnagyobb korlátot a készülékek kis kijelzője jelenti.
Keywords: mobil Internet; mobil alkalmazás; WAP