ERP rendszerek szektorspecifikus funkcionális követelményei az élelmiszerláncban - Herdon, Miklos; Füzesi, István; Rózsa, Tünde (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
A számítógépes információ rendszer bevezetése előtti választásban a legfontosabb szempont a rendszerek funkcionalitása. Attól függően, hogy a kiválasztott rendszer milyen gazdasági és információs folyamatokat támogat, az adott vállalkozáson belül, különböző rendszertípusokról beszélhetünk. A fejlesztési igényeknek és lehetőségeknek megfelelően általában az egyes rendszertípusok különböző történeti korokhoz köthetőek. Ezen tanulmány az élelmiszerláncban fellelhető információs rendszerek funkcionalitását hivatott vizsgálni, különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra és az ellátási láncra.
Keywords: információs rendszerek; értékelés; értékelési módszerek