Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés - Toldi, Gyula; Mezőszentgyörgyi, Dávid; Lengyel, Attila (Acta Agraria Kaposváriensis, 1999)
A szerzők vizsgálatukban magyar merinó és ile de france juhok vágási tulajdonságait hasonlították össze azok S/EUROP minősítési eredményeivel. Megállapították, hogy a jelenleg használatos minősítési rendszer jól alkalmazható az állatok értékének megítélésére, ugyanakkor felhívják a figyelmet a hibákra is. Javasolják, egy új, objektívebb szisztéma kidolgozását és bevezetését.
Keywords: juh; S/EUROP; faggyúzottság; testalakulás; vágás