Az anyanyulak termelése élettartamuktól függően - Szendrő, Zsolt; Biróné Németh, Edit; Radnai, István; Milisits, Gábor; Zimányi, A. (Acta Agraria Kaposváriensis, 1998)
197 Pannon fehér anyanyulat csoportosítottak az elért fialások száma (A = 1–3, B = 4–6, C = 7–9, D = 9 fölött) és a termelésben töltött idő szerint (0,5 év alatt, 0,5–1; 1–1,5; 1,5–2 és 2 év felett). Megállapították, hogy a fiatal korban jobban termelő anyanyulak hosszabb ideig maradnak termelésben. Szerzők véleménye szerint a fiatal kori termelés tájékoztat az állat konstitúciójáról. A jó konstitúciójú és egészséges anyanyulak hosszabb élettartamúak.
Keywords: Pannon White; rabbit does; productive life; reproduction