Új utakon a méhek (Apis mellifera) gyógyításában. Gyógyítás kizárólag természetes alapú készítményekkel - Orbán, Gyula (Acta Agraria Kaposváriensis, 2012)
A méhészet és az ember kapcsolata ősi, bizonyítékaként e tevékenység fontosságának (Névtelen, 1792, Névtelen 1795). Az intenzív méhészkedés tömegessé válása pedig a méhészeti termékek iránti egyre fokozódó igényt mutat, bizonyítják ezt az erről szóló statisztikai adatok is (Ambróczy, 1914). Azonban aggasztó jelenségek figyelmeztetnek bennünket, hogy nincs minden rendben a méhek körül, a méheket sújtó betegségek száma az elmúlt ötven évben megötszöröződött és úgy tűnik, ezzel még nincs vége a folyamatnak (Balogh, 1941; Koltai, 1983; Békési, 2012). Rendelkezésre állnak úgyan a modernek nevezett molekuláris gyógyszerek, méhek gyógyításában azonban áttörést nem sikerült elérni. Társaságunk célul tűzte ki, hogy a hagyományos (ún. konzervatív) gyógyászati termékeket természetes alapúakra váltsa le, melynek lényege, hogy a méhek számára a hatóanyagok, a vivőanyagok is, ismerősek legyenek, azaz ezekkel az anyagokkal az állatok a méhlegelőkön találkozzanak már.