A generikus kétrétegű háló modell PIC bázisú implementációjának lehetőségei - Bánkuti, Gyöngyi; Bálint, János (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
Munkánkban a Kaposvári Egyetemen működő folyamatinformatikai kutatási iskola által szabadalmaztatott modellezési metodológiájának mikrokontroller alapú hardver megvalósításával foglalkozunk. Mivel a jól bevált szoftver technika adekvát hardver megvalósításához nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz, így célunk csak a struktúra létrehozása és a célhardver lehetőségeinek és problémáinak tanulmányozása volt. Bemutatjuk a mikrokontrollerek felhasználásával elkészült struktúrát és ennek programozását – a felprogramozástól, az inicializálástól, teszteléstől, a négyütemű szimuláció végrehajtásáig – az elkészült panelek kapcsolási rajzát, és esetenként nyomtatott áramköri fotóját is.