Térinformatika-oktatás eszközei és eredményei - Bornemisza, Imre (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
A Pécsi Tudományegyetem Információtechnológia és Általános Technika Tanszékén, a technika szakos tanárképzés keretén belül évek óta folyik a térinformatika mint választható tantárgy oktatása. A gyakorlati képzésre kiválasztott feladat célja kettős: a hallgatók életközeli tevékenységgel szereznek tapasztalatot és továbbadható tudást, a leírt projekt végeredményeként kialakított térinformatikai rendszer pedig a Botanikus Kert munkáját segíti majd. A legutóbbi félévben a csoport a munkát GNU/Linux felhasználói környezetben, GRASS térinformatikai szoftver segítségével végezte.