Városi vízgőzhálózat modellezése és számítógépes felügyeleti rendszerének kidolgozása - Szakonyi, Lajos (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
Az előadás új információs és kommunikációs technológia regionális hasznosítását jelentő projektet mutat be, mely városi vízgőzhálózatot számítógépes felügyeleti, szakértői és döntéstámogató rendszerének kidolgozását célozza az energetikai veszteségek csökkentése érdekében. Az alkalmazott kutatási tevékenység a kiépítendő infokommunikációs technológia felhasználásával működő energiaáram-hálózat kísérleti identifikációjának elvégzésére, az energiaáram-hálózat számítógépes szimulációjának kiértékelésével az energiatakarékos üzemvitelt biztosító irányítási stratégia meghatározására irányul.