Milyen kompetenciákkal rendelkezzen egy „térinformatikus”? - Honfi, Vid; Micsinai R., Péter; Barabás, Tamás (Acta Agraria Kaposváriensis, 2006)
A Kaposvári Egyetemen 2001. szeptembere óta folyik térinformatika oktatás, elsősorban gazdasági mérnök szakos hallgatóknak. Cél, hogy a végzős hallgatókat olyan használható ismeretekkel ruházzuk fel, melyek segítségével könnyen megállják helyüket a gyakorlati életben, ezáltal biztosítva intézményünk jó hírnevét. Ennek az eléréséhez elengedhetetlen, hogy folyamatosan ellenőrizzük oktatásunk minőségét, korszerűségét és alkalmazkodjunk a piaci igényekhez. Ezért végeztünk kutatást, igényfelmérést, hogy hallgatóink lehetséges későbbi munkaadói milyen ismereteket, kompetenciákat várnak el a hozzájuk felvételiző munkavállalótól. A kérdőívek összesítése után arra jutottunk, hogy szorosabb együttműködés kialakítása szükséges a térinformatikával foglalkozó vállalkozásokkal, az oktatás gyakorlatiasabbá tétele érdekében.