A KÜVET készítésének tapasztalatai és alkalmazási lehetőségei - Purger, Zoltán (Acta Agraria Kaposváriensis, 2003)
Magyarországnak az Európai Unióhoz történő csatlakozási előkészületei során egyik fontos feladata a jól működő ingatlan-nyilvántartási rendszer alkalmazása, amelyben a tulajdonjogi és a földhasználati nyilvántartás is megtalálható. Ehhez a korszerű nyilvántartáshoz teremt digitális térképi alapot az analóg ingatlan-nyilvántartási térkép átalakításából származó külterületi vektoros térkép (KÜVET), amely az állami alapadatokra nézve az eredeti analóg térkép hiteles, digitális másolata. Felépítéséből és előállításából adódóan azonban helyenként nagyobb pontosságú és többlet információval rendelkezik az analóg térképhez képest.