A koreai brojlertermelés gazdasági elemzése 1980 és 1995 között - Kim, J. M. (Acta Agraria Kaposváriensis, 1998)
A szerző az eltérő állománynagyságú brojlertelepek struktúrái is összetételét vizsgálta a Markov-féle folyamatmodell segítségével. Az 5.000 alatti állománnyal rendelkező telepek változási valószínűsége az 1980/95 közötti időszakban 35% és 10% között volt, míg a 30.000 feletti állománynagyságú telepekre 14% és 33% közötti értékeket kapott. Az 5.0 és 30.000 közötti kategória átmeneti valószínűsége ugyanebben az időszakban 51%) és 57%-ot mutatott. Az 1 főt foglalkoztató gazdaságok optimális állománynagyságára 3.333-at kapott, ez esetben a gazdaság átlagos jövedelme 1.6 millió Won (1964.40 USD; 1 USD = 814.50 Won, 1996. okt.25.), 2 főt foglalkoztató gazdaság esetén az optimum 6.666 brojler, ami átlagosan 3.2 millió Won (3928.79 USD) jövedelmet eredményezett. A brojlertermelés átlagos munkaerő hatékonysága sokkal kisebb, mint az adatgyűjtésbe bevont mintagazdaságoké. A csirkehúsfogyasztás a GNP növekedésének megfelelően emelkedett, bár a felvásárlási ár emelkedése elmaradt a munkaerő és a takarmányárak növekedési ütemétől.