A Pannon fehér nyúlfajta kialakítása és a termelési eredmények alakulása 1988 és 1996 között - Szendrő, Zsolt; Bíróné Németh, Edit; Radnai, Imre (Acta Agraria Kaposváriensis, 1997)
Állományunk termelése mutatja, hogy a tömeggyarapodásra folytatott szelekció hatékony volt, évente 1,3–1,4 grammal javult a napi átlagos tömeggyarapodás. Ezzel párhuzamosan nőtt a 10 hetes és a kifejlett tömeg, az alomlétszám és az alom 21 napos kori tömege. 1992-ben és 1996-ban sorrendben az alábbi termelési eredményeket értük el: 10 hetes tömeg 2,13 és 2,31 kg, alomlétszám 8,04 és 8,55, 21 napos alomtömeg 2,38 és 2,56 kg, 3 hetes egyedi tömeg 335 és 370 g. A CT adatok alapján történő szelekció szintén hatékony volt. Szerzők a tenyésznövendék nyulaknak az első termékenyítésig és az üres anyáknak elválasztás után korlátozott takarmányozást (napi 130–150 g táp) javasolnak.
Keywords: rabbit; Pannon White; selection; daily weight gain; genetic improvement