A világ nyúltenyésztése - Szendrő, Zsolt; Szendrő, Éva (Acta Agraria Kaposváriensis, 2007)
A világon Kína állítja elő a legtöbb nyúlhúst (2004-ben 460.000 tonna), ők exportálják a legnagyobb mennyiséget (6.397 tonna), de importjuk jelentéktelen. Európa első, a világ második legnagyobb termelője Olaszország (222.000 tonna 2004-ben). 1990 és 1994 között még ők importálták a legtöbb nyúlhúst, de 2004-ben már csak a 4. helyen álltak (2.320 tonna). Az import csökkenésével egyidejűleg nő az exportjuk, ami 2003-ban 6.231 tonnát ért el. Spanyolország Európában a második legnagyobb termelő (2004-ben 100.610 tonna). A termelésük növekedésével már a legtöbbet exportáló öt ország között vannak (2004-ben 4.629 tonna), de importjuk alacsony (2004-ben 441 tonna). A világon Németország importálja a legtöbb nyúlhúst (2002, 2003 és 2004-ben 7.589, 4.958 és 4.487 tonna). Termelésük 1990-től 33.000 és 34.000 tonna közötti, de kis mennyiséget exportálnak (2002, 2003 és 2004-ben 365, 305 és 173 tonna). Hollandia az öt legtöbb nyulat exportáló ország között található: 1998 (8.490 tonna) és 2001 (16.125 tonna) között az első helyen álltak, 2004-ben a másodikok (3.574 tonna). Ugyanakkor nagy mennyiségű nyúlhúst exportálnak, 2004-ben (8.716 tonna) és 2001- ben (11.187 tonna) Kína után a második helyet foglalták el. Magyarország termelésben a világon a 10. helyen áll (2004-ben 7.500 tonna), egyúttal a fő exportáló országok között a 2. és 3. helyet foglaljuk el (2004-ben 5.391 tonna), de egyáltalán nem importálunk nyulat.