A táj mintázatai - Eplényi, Anna (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2015)
A cikk bevezetője történeti és kortárs képzőművészeti megközelítéssel indít, majd a táji mintázatokban való gondolkodás hazai és nemzetközi történetét mutatja be; a cikk második része egy esettanulmány, amelyben Kalotaszeg tájmintázatait mutatja be.
Keywords: táj; mintázat