A tájépítészet és a vízgazdálkodás kapcsolata: Egy hollandiai műhelygyakorlat szakmai tanulságai - Karlócainé Bakay, Eszter (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2013)
A cikk bemutatja a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának hallgatói által végzett hollandiai műhelygyakorlatot, amely a holland vízgazdálkodási rendszer megismerésére és a szabadtérépítészetben való alkalmazására összpontosított. A tanulmányút során a hallgatók a Randstad régió polder tájainak elemzését végezték, és megismerkedtek a holland tájépítészeti hagyományokkal, amelyek az ember által formált tájra épülnek. A cikk kitér a holland vízgazdálkodás történelmi fejlődésére és a modern kihívásokra, mint például az édesvízhiány kezelésére, továbbá rávilágít a víz szerepére a várostervezésben és a fenntartható városi fejlődésben.
Keywords: vízgazdálkodás; tájépítészet; műhelygyakorlat; Hollandia