A zöld infrastruktúra - Thorne, Nigel (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2012)
Az Egyesült Királyságban a Natural England (Természetes Anglia) egy olyan kormányzattól független szervezet, amely kellő szakértelemmel és erőforrással rendelkezik, hogy kutatások alapján a legjobb gyakorlati tanáccsal lássa el a kormányt arra vonatkozóan, hogy miként biztosítsák mindenki számára Anglia természetes "jólétének" és természeti kincseinek megőrzését. Ez a szervezet az angol kormány tanácsadója a "természeti táj” és környezet megóvásában, s célja, hogy biztosítsa a környezet alkalmazkodóképességének védelmét, értékeinek megőrzését a jövő nemzedékek számára, lehetővé téve az emberek és a természet gyarapodását.
Keywords: zöld infrastruktúra