"Az ellentétek vonzásában": Beszámoló a MAKEOSZ 2010. évi magyar kertépítő versenyéről - Balogh, Péter István (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2010)
Sokak szerint egy kezdeményezés életképességéről, jövőbeni esélyeiről nem az első, hanem a második alkalom sikere vall igazán. Ha ez valóban így van, akkor a Magyar Kertépítő Verseny szép jövő elé tekint, hiszen a tavalyi emlékezetes kezdet után 2010-ben is egy látványos, s ha lehet, még magasabb színvonalú rendezvény kerekedett ki a kerttervezők és kertépítő vállalkozók nemes versengéséből. Pedig az előzetes kilátások - elsősorban az egész évet beárnyékoló általános gazdasági recesszió - nem ígértek túl sok jót. Egy-egy versenykert megtervezése, megépítése jelentős anyagi áldozatot jelent a vállalkozások számára és ez az idén talán még nagyobb kihívás elé állította az indulókat.
Keywords: MAKEOSZ; kertépítő verseny