Masséna - Párizs új egyetemvárosa - Benkő, Melinda (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2010)
Franciaországban jelenleg a 20 éves korosztály közel 75%-a valamilyen felsőoktatási intézmény beiratkozott hallgatója. Magyarországon az 1980-as évek elején ez az adat 10% körüli volt, napjainkra pedig már megközelítette az 50%-ot.A jelen írás ezt a kérdéskört városépítészeti szempontból közelíti meg, ezért célja a város és az egyetemi létesítmények térbeli viszonyainak elemzése, ezek változásainak rövid történeti áttekintése. Majd részletesen Párizs új, 2005-től folyamatosan épülő egyetemvárosát, a Szajna-parti Massénát ismerteti.
Keywords: Masséna; Párizs; Franciaország; egyetem; campus