Nézz fel! Nézz szét! - Angyal, Andrea (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2010)
A pályázati helyszín bejárása alkalmával úgy sétáltam a belvárosban, ahogy eddig még nem. Igyekeztem kizárni minden zavaró tényezőt és csak a genius locira koncentrálni. Nem kellett sokat várnom, hiszen az épületekből áradó történelmi múlt pillanatok alatt a hatalmába kerített. így lett a koncepcióterv legfőbb irányelve a városrész arculatának megőrzése, az építészeti értékek bemutatása és a városi szabadterek gazdagítása, a karakterhez illeszkedő módon. Bár az általam tervezett "utca-berendezési tárgyak” igazán modem anyagból, polikarbonátból készülnek (1. kép /z. kép Gönczi Pál u. 2./), egyszerű, tiszta formavilágukkal megtalálják helyüket a történeti környezetben, és a szabadterek vizuális és funkcionális gazdagítása mellett mégis a szép, idős épületek maradnak a városkép uralkodó elemei.
Keywords: pályázat