AJ111 - Ajka Transforum: Megvételben részesült pályamű (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2010)
CHRISTINA LENART (ÉPÍTÉSZ), ERNST GRUBER (ÉPÍTÉSZ), MICHAEL KLEIN (ÉPÍTÉSZ-VÁROSTERVEZŐ) BÉCS, AUSZTRIAMit tegyünk, ha a pénzügyi válság közepén indulunk el egy modem város átalakítására kiírt építészeti tervpályázaton? Hogyan lehet az emberek egyéni alkotásvágyát és magántulajdonhoz való ragaszkodását egy olyan városi környezethez kötni, ami a kollektivizmus gondolatából született? DIY (Csináld Magad) városépítészet kell és nem a csodavárás!
Keywords: Ajka