Romantikus tájképi kert megújításának növényalkalmazási szempontjai: A Gödöllői Felső-Kert I. ütemének revitalizációs kiviteli terve alapján - Sárospatai, Máté; Szabó, Teodóra (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2008)
A gödöllői Királyi Kastély kertjének revitalizációja végre biztos közeibe került. Igaz ugyan, hogy az első ütemben nem a teljes területre kiterjedően, hanem csak a kastélyépülethez szervesen kapcsolódó Felső-kert egy részére készültek el a kiviteli tervek, de a sikeres pályázásnak köszönhetően erre a 6,5 hektáros területre az anyagi források is rendelkezésre állnak. A kertfelújítási, kertrendezési munkálatok várhatóan hamarosan megkezdődnek.
Keywords: Gödöllő; romantikus táj; Felső-kert