A tájtervezés területrendezési tervezéshez kapcsolódó lehetőségei és feladatai - Schuchmann, Péter (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2007)
Az 1996. évi XXI. törvény a területrendezési tervezést és a területrendezési tervet nevesítette, mint a területi folyamatokat koordináló, legfontosabb szabályozó eszközt. A törvényi szabályozás ismeretében a tájrendező szakma is a területrendezési tervezéshez kapcsolódva keresi a tájrendezési tervezés lehetőségeit.
Keywords: tájtervezés; területrendezési terv; Európai Táj Egyezmény; tájvédelem; tájkezelés; területfelhasználás; tájrendezési eszközök