Hello Wood Balatoni Hekk, 2016 - Fruzsina, Zelenák; Valkai, Csaba (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2016)
A Hello Wood egy olyan nemzetközi, független „platform” és dizájn stúdió, amelyben kreatív szakemberek – elsősorban formatervezők és építészek – dolgoznak közösen, hogy saját eszközeikkel reagáljanak valós problémákra, jelenségekre, kérdésekre. Legismertebb eseményük a 2010 óta minden évben megrendezett nemzetközi építészeti alkotótábor. Idén nyáron a nemzetközi alkotótábor mellett új kezdeményezésként megszervezték a „Balatoni Hekk” elnevezésű összegyetemi, egyhetes építőtábort, ahol a hazai építészetet, tájépítészetet és formatervezést oktató egyetemek csapatai készíthették el saját installációikat Csopakon. Az építőtábor nem csupán a koncepciók megvalósításáról, hanem az egyes installációk és a készítő csapatok versenyéről is szólt az egymillió forint értékű fődíjért.
Keywords: Hello Wood; Balaton Hekk; építészeti műhely