A közép-európai történeti kertek öröksége és új kihívások a tájépítészet számára - Van Den Toorn, Martin (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2018)
Ebben a tanulmányban a közép- és kelet-európai, s azon belül is különös tekintettel Magyarország tájépítészetének helyzetét és szerepét ismertetjük a szakterület európai történelmében. A legfontosabb kérdés az elemzés során az örökség szerepe a kortárs tájépítészeti tervezésben.
Keywords: historizmus; olvashatóság; tervezési elv; tervezési kísérlet; tervezési ismeret