Az Európai Táj Egyezmény megvalósítása Magyarországon - rövid áttekintés - Kincses, Krisztina (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2019)
Az Európa Tanács Európai Táj Egyezményét az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága 2000. július 19-én fogadta el, és 2000. október 20-án Firenzében nyitotta meg aláírására a tagállamok részére. Magyarország azonnal megkezdte a végrehajtás előkészítését. Az Európa Tanács Európai Táj Egyezménye 2008. február 1-jén lépett hatályba Magyarországon.
Keywords: Európai; Táj; Egyezmény