Negyven év tájépítészeti kutatásai az egyetemen - Kollányi, László; Balogh , Péter István; Csemez, Attila; Jámbor, Imre; Sallay, Ágnes (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2024)
A kari, intézeti tájépítészeti kutatások utóbbi 40 évének áttekintését érdemes talán egy kérdéssel kezdenünk: milyen tevékenységet és mit is jelent valójában a kutatás? A tudományos definíciók szerint "kreatív és rendszeres munka, amelyet azért végezünk, hogy növeljük a tudás mértékét". Mások szerint a kutatás "lépések összefoglaló fogalma, amelyet információk gyűjtésére és elemzésére használunk fel, hogy növeljük tudásunkat egy témával vagy problémával kapcsolatban”.