Tájkarakter a tájtervezésben - Sallay, Ágnes (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2015)
A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara és a Magyar Tudományos Akadémia Tájépítészeti Albizottsága hagyományosan évente egy konferenciát rendez a tájépítészet valamely aktuális témaköréhez kapcsolódóan. Az idei konferenciát 2015. január végén rendeztük meg, „A táj jövője, a tájkarakter jelentősége a tájtervezésben” címmel. A tájkarakter definiálása fontos és aktuális feladat a tájépítészeti szakma számára, amit jól mutat, hogy az elmúlt években több kutatási projekt készült ebben a témakörben.