A tájszerkezet földrajzi értelmezése - Csorba, Péter (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2014)
A táj a földrajztudomány egyik legfontosabb fogalma, amellyel kapcsolatban a geográfia kompetenciája nem kérdőjelezhető meg. Sajátos helyzet, hogy ennek a kulcsfontosságú fogalomnak a definiálása folyamatosan változik, de épp ez igazolja a szakterület fejlődését.