A szépség és a város egyes vonásai - Körmendy, Imre (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2013)
A cikk rávilágít arra, hogy a városi szépség fogalma sokféle megközelítést igényel, mivel különböző emberek eltérő tényezőkben találják meg azt. Egyesek számára a geometriai rend, mások számára pedig a szabálytalanságok vagy a történelmi és művészeti értékek emelik ki a város esztétikai vonzerejét. A tanulmány hangsúlyozza az idő múlásának nyomait, a régi épületek kopását, valamint a modern városi jelenségeket. A városi szépség tehát komplex és változó jelenség, amely a múlt és jelen építészeti elemeinek kölcsönhatásában nyilvánul meg.