Balogh Péter István, Mohácsi Sándor és a Stúdio 73 laudációja - Rózsa, Péter (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2012)
A köztér nagyon veszélyes dolog. Aki használja, az többnyire nem azt látja benne, ami valójában, hanem azt, amit használ belőle, illetve amit beleképzel. Az a baj – de lehet ez inkább inspiráló az építészek számára –, szóval az a baj, hogy a közönség és a megrendelők, az önkormányzatok, a kormányzat nem is a tér használatára figyel, hanem csak arra, amit bele szeretne képzelni. Ebben olykor nagyon is találkozik a teret egyébként valóban használó, megélő városi közönség és a fenntartó városi vezetés: olyan köztérhez ragaszkodik, amit egyébként nem használ, és olyan módon használja egyébként ugyanezt a közteret, ahogy el sem tudná képzelni. A Stúdió 73 vezető tervezői, Balogh Péter István és Mohácsi Sándor igen gazdag tapasztalattal rendelkeznek az ilyen ütközéseket illetően.