A Tervezés növekvő szerepe a klímaváltozásra való felkészülésben - Szilágyi, Kinga (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2012)
A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kara örömmel támogatja, és ad helyet az újjáalakult és nagy lendülettel, szakmai elkötelezettséggel dolgozó Magyar Tájépítész Szövetség, ill. a Magyar Építész Kamara Tájépítészeti Tagozata kezdeményezéseinek. Immár második, s egyben hagyományteremtő szándékkal rendeztünk közös konferenciát, mert meggyőződésünk, hogy az új ismeretek, kutatási eredmények átadása, a szemléletformálás alapvető feladata az oktatóknak, a kutatóknak és a szakmagyakorlóknak egyaránt. A tájépítészet hónapja és a „Tájépítészet társadalmasítása” című programsorozat keretében 2012. április 27-én tartottunk konferenciát „A tervezés növekvő szerepe a klímaváltozásra való felkészülésben” címmel. A konferencia a klímaváltozásra adható, adandó válaszok körében a tájépítészeti tervezés lehetőségeit járta körül, és hangsúlyosan foglalkozott az energiagazdálkodás kérdéseivel is.