Kert, növények és burkolókövek: Egy hallgatói tervpályázat tanulságai - Jámbor, Imre (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2010)
A cikk egy hallgatói kertépítészeti tervpályázat tapasztalatait és tanulságait mutatja be. A pályázat célja olyan kert- vagy parktervek létrehozása volt, amelyek harmonikus összhangot teremtenek a burkolatok és a növények között. A pályamunkák fő kihívása a burkolt és zöldfelületek arányainak meghatározása volt, valamint a különböző anyagok, például térkövek és falburkolatok kreatív felhasználása a kerttervezésben. A beérkezett tervek érdekes és eredeti megoldásokat kínáltak, amelyek különböző formában reflektáltak a pályázati kiírásra. A cikk részletesen elemzi a díjazott pályaműveket, amelyek a kertépítészeti kompozíciók különféle megközelítéseit mutatják be, kiemelve a térszervezés és a növényhasználat fontosságát a sikeres kerttervezésben.