Az építési törvény aktuális módosításának településrendezési újdonságai - Körmendy, Imre (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2006)
Az Országgyűlés elfogadta az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló 2006. évi L. törvényt. A törvény tanulmányozását minden érintettnek célszerű elvégezni, jelen írásban csupán a lényegesebb elemekre és az összefüggésekre összpontosítunk, a részletesebb kifejtés az OLEH és az Építész Kamara honlapján olvasható.