Gondolatok a tájépítészetről - Jakob, Michael (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2019)
A tájépítészet fogalma mind a mai napig vitatott, mégpedig az elméleti alapok hiánya miatt. A tájépítészet helyét, feladatkörét valóban nehéz meghatározni. Ugyanakkor a tájépítészet fejlődése mostanában vitathatatlan, hiszen egyre többször fordul elő, hogy nagyobb projektek esetében is a tájépítészé a vezető szerep, s ennek révén a szakma ismertebb lett és tovább erősödhet.