Zoo design – mikrotájak és biodiverzitás - a nyíregyházi állatpark távlati fejlesztési koncepciója - Fekete, Orsolya (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2015)
Állatkertek tervezése során elsősorban élőhelyet tervezünk az állatoknak, mely higiénikus, biztonságos, komfortos és változatos; ugyanakkor egy intézménykertet is, egy bejárható rekreációs térrendszert a látogatók számára, mely harmonikus, informatív környezetben megélhető élményeket nyújt. Mindemellett az állatkert egy természetmegőrzési központ is, mely tudományos és ökológiai célkitűzéseknek megfelelően, a fenntarthatóság jegyében működik.
Keywords: zoo design; micro-landscapes and biodiversity