Tanuljunk Európának: Európai tananyagok bevezetése a tájépítészek oktatásába - Sallay, Ágnes (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2011)
A tájépítészek munkáját egyre inkább meghatározzák az uniós célok, stratégiák és törvények, amelyek közé tartoznak a környezetvédelmi jogszabályok, építési szabályok vagy az anyagok újrahasznosítására vonatkozó előírások is. Az Európai Unió azonban nem csak elvárásokat támaszt a leendő szakemberekkel szemben, hanem szélesre tárja a munkaerő-piaci lehetőségeket is a táj építészek előtt: nemzetközi pályázatokon éppen úgy részt vehetnek, mint ahogy bármelyik uniós államban munkát vállalhatnak végzett hallgatóink. Ezért tényként kezelhetjük, hogy alapvetően szükséges, hogy egy tájépítész ismerje a szakmájára vonatkozó nemzetközi, elsősorban uniós elvárásokat ahhoz, hogy megfelelően versenybe tudjon szállni a munkaerőpiacon.
Keywords: tanítás; tanulás; európa; tájépítészet