A Tettye park revitalizációja: A történeti városrészi és természetvédelmi környezetben megvalósuló, 11,5 hektárnyi szabadtér-építészeti projekt egyik főelemének bemutatása - Mohácsi, Sándor (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2011)
Bizonyos értelmezés szerint a Tettye park a Mecsek természeti környezetének „zöld éke” ami egészen a középkori város határáig nyúlik. Egyedülálló HELY, amely értékét szintén a középkor óta, elsősorban kiemelkedő táji adottságainak köszönheti.Ez a cikk szervesen kapcsolódik a 4D 20og-es évfolyamának 16. számában megjelent „Pécs-Tettye városrész közterület megújítása" című cikkhez. Akkor a városrésznyi területre kiirt tervpályázat célkitűzéseit és eredményeit mutattuk be. Most az a cél, hogy elkészülésük ütemével szinkronban, szakmai nyilvánosságot kaphassanak az egyes projektelemek. Ezt indokolja, hogy a projekt nemzetközi összehasonlításban is kimagasló léptékéből sok rövid, közép és hosz- szú távú szakmai tanulság vonható le. A hosszas elemző munka előtt azonban be kell mutatni a megvalósult eredményt és az ehhez vezető utat.
Keywords: közpark; Tettye park; revitalizáció; szabadtér-építészet