Budapest, Teleki László tér és Dobozi utca környezetének szabadtérépítészeti terve - Győre, Viola (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2011)
Érdekes feladat egy piactérnél foglalkozni. Mára kissé letűnt a köztéri piacok világa, sorra épülnek a bevásárlóközpontok és szupermarketek, ahol az emberek mindent be tudnak szerezni. De a varázs, ami a termelő és a vevő között a hagyományos piactéren létrejöhet, így, ebben a személytelen környezetben nem alakul ki. Úgy gondolom, fontos, hogy ezeket a régi hagyományokra támaszkodó kereskedelmi központokat erősítsük, és megfelelő környezetet teremtsünk nekik.A Teleki téri piac is ezek közé tartozik - mindig is piactérnek szánták, s úgy is működött. A Józsefváros folyamatos fejlesztés alatt áll. A Teleki László tér és környezetének megújítása, újjáélesztése is a kerület tervei között szerepel. A tér revitalizációja más szempontból is időszerű, hiszen az 1950-es években készült parkosítás óta a területet nem újították fel, állapota egyre csak romlik. Helyzeti energiája kihasználatlan, pedig kitűnő városszerkezeti, közlekedési kapcsolatai révén a VIII. kerület szívében, annak egyik központi tere lehetne.
Keywords: 8. kerület; Teleki László Square; Vizuális kapcsolat; Nagykőrösi Road