Magyar kertek Bécsben - Jámbor, Imre (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2009)
Mőcsényi Mihály az utóbbi húsz évben, azaz hetvenes-nyolcvanas éveiben is több kerttervet készített, amelyek közül talán itthon kevéssé ismertek a Bécsben megépült közkertjei, szám szerint négy alkotás. Ezek is magyar kertek, ha nem is kiállítási versenymunkák. A négy bécsi közkert különböző feltételek mellett és más-más adottságú területen létesült. Közös jellemzőjük a hasonló területnagyság és a közhasználat, illetve a közös használatú lakókert-funkció. A négy közül az egyik időközben átépült, mert a területén mélygarázst építettek. Három kert azonban az eredeti tervek szerinti megformáltságban ma is látogatható.
Keywords: paradicsomkert; közkert; Bécs; Belgrádplatz; Keplerplatz; Puchsbaumplatz