Adalékok Széchényi Ferenc cenki kertjének történetéhez - Mohay, Borbála (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2018)
A nagycenki kastély kertje a 18-19. század kertkultúrájával foglalkozók kedvelt témája, ahogy Széchényi Ferenc (1754–1820) személye is népszerű a századfordulós arisztokratakutatások szempontjából. A cenki főúr kertjének korabeli történetéről és sajátosságairól részletes elemzés mindezidáig nem született. Az eddigi kutatások a nagycenki kert 18–19. század fordulójához kötődő sajátosságait csak részlegesen tárták fel. Ezt a hiányt kívánja pótolni e tanulmány.
Keywords: Széchényi Ferenc; Cenk