Ember és épített környezet: Interdiszciplináris konferencia 2006. április 25-26. - Puha, Magdolna (4D Tájépítészeti és Kertművészeti Folyóirat, 2006)
A Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia Tanszékének kezdeményezése nyomán szervezett interdiszciplináris konferenciát, Ember és Épített Környezet témakörében, a miskolci székhelyű Lord Tylor Társadalomtudományi Társaság. A szakmai program elsődleges célja az volt. hogy a társadalomtudományi egyetemi hallgatók, kutatók, illetve oktatók számára új megközelítésből táruljon fel más diszciplínák és szakterületek emberhez és épített környezetéhet való viszonya. Az egyes szakterületek sajátos szempontjain túl a közös találkozási pontok feltárása is jelentős szerepet kapott, ezáltal pedig az egyes szakterületek közötti párbeszéd létrejöttének lehetősége is szerephez jutott.